Hal zgodbe

Enostavne rešitve. Navdihujoči rezultati.

Kako prodaš terapevtsko mizo na drugi konec sveta?

Novak M

Uveljavljeno in v svet odprto slovensko družinsko podjetje se je preselilo v novozgrajene sodobne prostore ene od uspešnih slovenskih poslovnih con na obrobju Ljubljane. Nova zgradba v realnem svetu, nov polet v ljudeh, čas za novo zgodbo tudi v virtualnem svetu.

Kaj vse se dogaja v jeziku, ki ga govori le malo ljudi?

CSDTJ

Živahno je, vrata se odpirajo in zapirajo in ljudje prihajajo in odhajajo. Skoraj vsak dan je tako in ko se zaključi dogodek, je že vse usmerjeno v naslednjega, tečaji, izpopolnjevanja, izpiti iz aktivnega znanja jezika, Simpozij jezika, Seminar jezika in kulture, lektorati na univerzah po svetu, izobraževanja za učitelje, knjige, vse v slovenščini, pa še zdaleč ne le za Slovence.

Zakaj v hotel Creina, zakaj prav v Kranj?

Hotel Creina

Ko se odločamo, kje bomo preživeli noč ali počitnice, je eden od prvih in pomembnejših vtisov tudi izgled oz. podoba hotela. K temu sodi tudi spletna stran in če se uporabnik vrača v hotel, kjer mu je bilo nekoč lepo, želi vedeti, da se medtem čas za hotel ni ustavil, da je živel svoje življenje naprej in da je danes izboljšan prav za goste, ki ga cenijo, se vanj vračajo in ga priporočajo svojim znancem.

Kako s kartico oblikuješ konkurenčno prednost?

Petrol

Petrol se kot vodilna slovenska naftna družba sooči s prihodom prvih bencinskih črpalk konkurenčnih naftnih družb. Eden od ukrepov ohranjanja vodilnega tržnega deleža je uvedba možnosti plačila goriva na točilnem avtomatu, kar v tistem času ne omogoča noben drug bencinski servis v državi.

Kako ohraniš pozornost utrujenega potnika z izgubljeno prtljago?

Aerodrom Ljubljana

Osrednje slovensko letališče doživlja razcvet. Število potnikov in obseg blaga strmo naraščata, povečuje se število letalskih družb, ki letališče izbirajo za svojo destinacijo. Spletni portal Aerodroma Ljubljana takega razvoja ni več sposoben dohajati, saj je tehnološko in vsebinsko zastarel. Začne se iskanje dobrih predlogov.

Kako lahko en zaposlen opravi dvakrat več dela?

DHL Slovenija

Ključ do uspeha logističnega podjetja so sistematizirani in urejeni poslovni procesi, zaradi česar ISO standard igra pomembno vlogo v poslovanju. DHL že ima standard ISO 9001, a želi to področje tudi informacijsko podpreti.

Kako zunaj delovnega časa prodaš hlače?

MyTrueFit.com

Novoustanovljeno podjetje išče rešitev elektronske trgovine, ki bi lahko funkcionalno rešila izziv podjetniške ideje: prodaja jeansa na način, ki omogoča čim učinkovitejše določanje ustreznosti kupljenega artikla. Podjetje ne skriva globalnih ambicij.