Kaj vse se dogaja v jeziku, ki ga govori le malo ljudi?

Center za slovenščino kot drugi in tuji jezik

JANUAR 2016, v pisarni vrhnjega nadstropja Univerze v Ljubljani, s pogledom na Zvezda park

www.centerslo.si

Živahno je, vrata se odpirajo in zapirajo in ljudje prihajajo in odhajajo. Skoraj vsak dan je tako in ko se zaključi dogodek, je že vse usmerjeno v naslednjega, tečaji, izpopolnjevanja, izpiti iz aktivnega znanja jezika, Simpozij jezika, Seminar jezika in kulture, lektorati na univerzah po svetu, izobraževanja za učitelje, knjige, vse v slovenščini, pa še zdaleč ne le za Slovence.

HAL PREDLAGA

Spletna stran naj izpolni temeljno poslanstvo: postane naj dostopen in izčrpen vir informacij, ki ga kot referenčni okvir redno uporabljajo zelo različne skupine individualnih in institucionalnih uporabnikov.

VIZIJA

Sodobna spletna stran naj olajša komunikacijo z vsemi interesnimi in ciljnimi skupinami in jim omogoči e-aktivnosti v čim širšem naboru. Prijave na izpite, prijave na šole in tečaje, nakup učbenikov, on-line testiranje in učenje, prijave prispevkov in predavanj na strokovne dogodke, relevantne informacije in strokovna izobraževanja…

DVA MESECA KASNEJE …

… spletno mesto ima skoraj 100 posameznih obiskovalcev na dan, vsak se v povprečju na strani zadrži slabe 4 minute, 38% uporabnikov je povratnikov. Spletno mesto živi novo življenje.